MIGRATION & ASYLRÄTT

Är du i behov av skydd i Sverige?

Om du inte kan återvända till ditt hemland och är i behov av skydd kan du beviljas asyl i Sverige. En asylansökan görs enklast genom att du besöker Migrationsverket och förklarar att du vill ansöka om asyl. Den som söker asyl i Sverige har ofta rätt till en kostnadsfri advokat, ett offentligt biträde, som hjälper dig under ärendets prövning. Du har alltid rätt att själv välja offentligt biträde, vilket du enklast gör genom att informera Migrationsverket om den advokat eller advokatbyrå som du vill bli företrädd av. LEBER har stor erfarenhet av asylrätt. Vi åtar oss uppdrag som offentligt biträde i ärenden rörande uppehållstillstånd och förvar.

Behöver du hjälp med arbetstillstånd?

Oavsett om du ansöker om arbetstillstånd för första gången eller om du ansöker om förlängning av tidigare beviljat arbetstillstånd kan LEBER erbjuda kvalificerad juridisk rådgivning och biträde som ombud. Vi hjälper även företagare som har frågor rörande arbetstillstånd för sina anställda. För att bli beviljad arbetstillstånd uppställs flera krav, b.la. krav om arbetsvillkor, lön och arbetets omfattning. Kontakta oss så diskuterar vi förutsättningarna för dig eller dina anställda att få arbetstillstånd.

KONTAKTA OSS

Juridiska tjänster tar ofta avstamp i det personliga mötet mellan jurist och klient. Det kan härav vara svårt att på förhand veta vilken jurist eller advokat man ska vända sig till med den situation som man behöver hjälp med.

Leber Advokatbyrå erbjuder med anledning härav ett förutsättningslöst personligt samtal om 15 minuter med någon av våra advokater eller jurister. Denna kostnadsfria konsultation är främst riktad till dig som behöver vägledning i en juridisk fråga eller är osäker på hur du ska inleda ditt ärende.

Du är välkommen att ringa till oss på helgfria vardagar mellan kl. 08:30 – 17:00.

Det går även bra att ställa dina frågor direkt via kontaktformuläret eller maila dem till oss så kontaktar vi dig så snart som möjligt, vanligtvis samma dag.

Denna hemsidan skyddas av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy samt dess Användarvillkor tillämpas.
KONSUMENTTVISTNÄMNDEN

Den 11 januari 2016 inrättades Konsumenttvistnämnden hos Advokatsamfundet. Konsumenttvistnämnden ger dig som konsument möjligheten att få arvodestvister och ekonomiska krav som du som konsument riktar mot en advokat eller en advokatbyrå prövade i nämnden. Med konsument i detta sammanhang avses fysisk person, som agerar för ändamål som faller utanför närings- eller yrkesverksamhet. En förutsättning för att konsumenttvistnämnden ska pröva din framställan är att du först har kontaktat ansvarig advokat eller jurist vid advokatbyrån för att försöka nå en lösning.

Mer information om konsumenttvistnämnden finns på advokatsamfundets hemsida
www.advokatsamfundet.se/konsumenttvistnamnden

LEBER Advokatbyrå